Zbornici

FIRST announcement VI International scientific Conference -VILLAGE AND AGRICULTURE- 2023

Faculty of Agriculture Bijeljina University in cooperation with ERASMUS + project “GROWTH“ (Greening Relevance in Operations in Western-Balkans Tertiary-Education Habitats) organizes VI International scientific Conference -VILLAGE AND AGRICULTURE- 29-30th September 2023

A CALL FOR PARTICIPATION AND REGISTRATION OF PAPERS

 

Peta Međunarodna naučna konferencija “Selo i poljoprivreda” – 2022

Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta „Bijeljina“ od 30.09. do 1.10.2022 godine održana je peta po redu Međunarodna naučna konferencija „Selo i poljoprivreda“ koja je i ovaj put okupila eminentne naučne radnike iz regiona i svijeta. Naučni skup je organizovan u saradnji sa tekućim Erasmus + projektom „Viral“ kao i drugim relevantnim naučnim i visokoobrazovnim institucijama iz inostranstva. U toku dva dana trajanja konferencije ne mali broj učesnika je imao priliku da kroz izlaganja posluša desetine predavanja na temu razvoja poljoprivrede, prehrambene industrije, agroekonomije i ruralnih krajeva. Posle radnih aktivnosti po sekcijama, učesnici su imali priliku da se druže, razmjenjuju mišljenja i kontakte sa kolegama iz inostranstva i regiona.
Koristimo još jednom priliku da se ispred organizacionog odbora konferencije zahvalimo svim učesnicima i da poželimo da se sledeće godine vidimo na istom mjestu i u još većem broju.

Zbornik radova

Četvrta Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Selo i poljoprivreda” – 2021

Dana 30.09.2021. godine Poljoprivredni fakultet Univerziteta „Bijeljina“ imao je čast da organizuje četvrti po redu Naučni skup sa međunarodnim učešćem „Selo i poljoprivreda“ koji je i ovaj put okupio naučne radnike u oblasti agrara iz regiona. Skup je otvoren riječima dobrodošlice rektora Univerziteta prof. dr Gorice Cvijanović, kao i predstavnika resornog Ministarstva i gradonačelnika Ljubiše Petrovića. U prvom dijelu konferencije prezentovani su radovi predavača po pozivu, dok je drugi dio skupa obilježen radom po sekcijama.

Ovom prilikom zahvaljemo se svim učesnicima i gostima skupa na aktivnom radu i diskusiji, kao i na podršci u organizovanju ove nauče smotre.

Zbornik radova

Treća Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Selo i poljoprivreda” – 2020

Dana 30.09.2020. godine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta „Bijeljina“ održan je treći po redu Naučni skup „Selo i poljoprivreda“. Shodno trenutno vladajućoj zdravstveno situaciji u zemlji i okruženju broj učesnika bio je skroman. Posle uvodne riječi organizatora i suorganizatora Skupa, autori su imali prilike da izlože svoje radove koji su i ove godine podjeljeni po sekcijama Skupa. Naročito zanimljivo uvodno predavanje održao je prof. dr Dragan Vujović sa Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda na temu „Agrobiološke i privredno tehnološke karakteristike i populacije klonova sorte Kaberne Franc“.

U nadi da će sledeći Skup proteći u bezbjednoj zdavrstvenoj situaciji, zahvaljujemo se svim učesnicima a i ostalima koji su opravdano bili spriječeni da dođu, na iskrenoj podršci i pomoći oko organizacije i realizacije ovog Naučnog skupa.

Zbornik radova

II Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Selo i poljoprivreda” 2019

Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta „Bijeljina“ je 27.09.2019. godine održana druga po redu Konferencija sa međunarodnim učešćem „Selo i poljoprivreda“. Osim Poljoprivrednog fakulteta učešće u organizaciji ove Konferencije uzeli su mnogi domaći i strani suorganizatori iz oblasti visokog školstva. Nakon pozdravne riječi dekana Poljoprivrednog fakulteta doc. dr Bore Krstića, te profesora emeritusa Grigorija Trifunovića, kao i predstavnika grada Bijeljina gospodina Predraga Jovića, održan je rad po predviđenim sekcijama Skupa. Nakon toga, upriličena  je svečana večera za učesnike i goste.

Ovom prilikom zahvaljujemo se još jednom svim učesnicima kao suorganizatorima i gostima koji su podržali i uveličali ovaj Skup, te ih pozivamo da i naredne godine budu dio ove naučne smotre.

Zbornik radova

I Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Selo i poljoprivreda”

POLJOPRIVREDNI FAKULTET organizovao prvu naučnu konferenciju sa međunarodnim učešćem– SELO I POLJOPRIVREDA – 20-21. septembar 2018 Bijeljina, Bosna i Hercegovina

TEMATSKE SEKCIJE SKUPA

  • I S E K C I J A Poljoprivreda i prehrambena industrija
  • II S E K C I J A Agroekonomija
  • III S E K C I J A Ruralna sociologija
  • IV S E K C I J A Zaštita životne sredine

 

Zbornik radova

 
 

Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem

FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA I FAKULTET ZA PSIHOLOGIJU organizovao Prvu naučnu konferenciju sa međunarodnim učešćem 08 – 09. jun 2018. godine „MENTALNO ZDRAVLJE PSIHIJATRIJSKI, PSIHOTERAPIJSKI I PSIHOLOŠKI ASPEKTI“

Naučna konferencija je akreditovana od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Rješenjem br:11/04-500-25/18 od 26.03.2018.godine. Program se boduje zavisno od aktivnosti učesnika: usmena prezentacija: 1. autor 12  (dvanaest) bodova, ostali 6 (šest) bodova, poster prezenatcija 1. autor 10 (deset) bodova, ostali 7 (sedam) bodova, pasivno učešće 5 (pet) bodova, učešće u naučnom ili organizacionom odboru 10 (deset) bodova.

 

Zbornik Apstrakata

Zbornik radova