Zbornici

VI International scientific Conference -VILLAGE AND AGRICULTURE- 2023

On September 29 and 30, 2023, the sixth International Scientific Conference “Village and Agriculture” was held at the Faculty of Agriculture of the University “BIJELJINA” from Bijeljina. As in previous years, this year the Conference gathered a large number of experts from agriculture and agribusiness. During the two days of the Conference, current achievements in the field of agriculture and agro-economy were presented, with an emphasis on sustainable rural development. The meeting was organized in co-organization with the GROWTH project, which is implemented by the University “BIJELJINA” with its partners from the consortium as well as the city administration of the City of Bijeljina.

At the end of the working part of the Gathering, socializing continued with a festive dinner and a special program.

Once again, we would like to thank all the participants and partners, especially the City Administration of Bijeljina, with whom this year’s Scientific Conference was realized.

Book of proceedings

Peta Međunarodna naučna konferencija “Selo i poljoprivreda” – 2022

Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta „Bijeljina“ od 30.09. do 1.10.2022 godine održana je peta po redu Međunarodna naučna konferencija „Selo i poljoprivreda“ koja je i ovaj put okupila eminentne naučne radnike iz regiona i svijeta. Naučni skup je organizovan u saradnji sa tekućim Erasmus + projektom „Viral“ kao i drugim relevantnim naučnim i visokoobrazovnim institucijama iz inostranstva. U toku dva dana trajanja konferencije ne mali broj učesnika je imao priliku da kroz izlaganja posluša desetine predavanja na temu razvoja poljoprivrede, prehrambene industrije, agroekonomije i ruralnih krajeva. Posle radnih aktivnosti po sekcijama, učesnici su imali priliku da se druže, razmjenjuju mišljenja i kontakte sa kolegama iz inostranstva i regiona.
Koristimo još jednom priliku da se ispred organizacionog odbora konferencije zahvalimo svim učesnicima i da poželimo da se sledeće godine vidimo na istom mjestu i u još većem broju.

Zbornik radova

Četvrta Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Selo i poljoprivreda” – 2021

Dana 30.09.2021. godine Poljoprivredni fakultet Univerziteta „Bijeljina“ imao je čast da organizuje četvrti po redu Naučni skup sa međunarodnim učešćem „Selo i poljoprivreda“ koji je i ovaj put okupio naučne radnike u oblasti agrara iz regiona. Skup je otvoren riječima dobrodošlice rektora Univerziteta prof. dr Gorice Cvijanović, kao i predstavnika resornog Ministarstva i gradonačelnika Ljubiše Petrovića. U prvom dijelu konferencije prezentovani su radovi predavača po pozivu, dok je drugi dio skupa obilježen radom po sekcijama.

Ovom prilikom zahvaljemo se svim učesnicima i gostima skupa na aktivnom radu i diskusiji, kao i na podršci u organizovanju ove nauče smotre.

Zbornik radova

Treća Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Selo i poljoprivreda” – 2020

Dana 30.09.2020. godine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta „Bijeljina“ održan je treći po redu Naučni skup „Selo i poljoprivreda“. Shodno trenutno vladajućoj zdravstveno situaciji u zemlji i okruženju broj učesnika bio je skroman. Posle uvodne riječi organizatora i suorganizatora Skupa, autori su imali prilike da izlože svoje radove koji su i ove godine podjeljeni po sekcijama Skupa. Naročito zanimljivo uvodno predavanje održao je prof. dr Dragan Vujović sa Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda na temu „Agrobiološke i privredno tehnološke karakteristike i populacije klonova sorte Kaberne Franc“.

U nadi da će sledeći Skup proteći u bezbjednoj zdavrstvenoj situaciji, zahvaljujemo se svim učesnicima a i ostalima koji su opravdano bili spriječeni da dođu, na iskrenoj podršci i pomoći oko organizacije i realizacije ovog Naučnog skupa.

Zbornik radova

II Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Selo i poljoprivreda” 2019

Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta „Bijeljina“ je 27.09.2019. godine održana druga po redu Konferencija sa međunarodnim učešćem „Selo i poljoprivreda“. Osim Poljoprivrednog fakulteta učešće u organizaciji ove Konferencije uzeli su mnogi domaći i strani suorganizatori iz oblasti visokog školstva. Nakon pozdravne riječi dekana Poljoprivrednog fakulteta doc. dr Bore Krstića, te profesora emeritusa Grigorija Trifunovića, kao i predstavnika grada Bijeljina gospodina Predraga Jovića, održan je rad po predviđenim sekcijama Skupa. Nakon toga, upriličena  je svečana večera za učesnike i goste.

Ovom prilikom zahvaljujemo se još jednom svim učesnicima kao suorganizatorima i gostima koji su podržali i uveličali ovaj Skup, te ih pozivamo da i naredne godine budu dio ove naučne smotre.

Zbornik radova

I Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem “Selo i poljoprivreda”

POLJOPRIVREDNI FAKULTET organizovao prvu naučnu konferenciju sa međunarodnim učešćem– SELO I POLJOPRIVREDA – 20-21. septembar 2018 Bijeljina, Bosna i Hercegovina

TEMATSKE SEKCIJE SKUPA

  • I S E K C I J A Poljoprivreda i prehrambena industrija
  • II S E K C I J A Agroekonomija
  • III S E K C I J A Ruralna sociologija
  • IV S E K C I J A Zaštita životne sredine

 

Zbornik radova

 
 

Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem

FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA I FAKULTET ZA PSIHOLOGIJU organizovao Prvu naučnu konferenciju sa međunarodnim učešćem 08 – 09. jun 2018. godine „MENTALNO ZDRAVLJE PSIHIJATRIJSKI, PSIHOTERAPIJSKI I PSIHOLOŠKI ASPEKTI“

Naučna konferencija je akreditovana od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Rješenjem br:11/04-500-25/18 od 26.03.2018.godine. Program se boduje zavisno od aktivnosti učesnika: usmena prezentacija: 1. autor 12  (dvanaest) bodova, ostali 6 (šest) bodova, poster prezenatcija 1. autor 10 (deset) bodova, ostali 7 (sedam) bodova, pasivno učešće 5 (pet) bodova, učešće u naučnom ili organizacionom odboru 10 (deset) bodova.

 

Zbornik Apstrakata

Zbornik radova